Kontakta oss gärna

Forserum Safety Glass väljer Sandahls

06 jul 2022

Forserum Safety Glass är ett av Sveriges ledande företag inom planglas. I sortimentet finns produkter såsom skyddsglas, säkerhetsglas, brandglas och isolerglas. Produkterna levereras över hela landet, bland annat till många byggföretag. Väl monterade är dess glas extremt tåliga, men under transport kräver de varsam hantering.

Noggrant förarbete
I slutet av 2021 började Forserum Safety Glass leta efter en transportör som var villig att ta ett helhetsansvar för transporterna. Tidigt i denna process fick man tips om Sandahls och inledde en dialog om ett transportupplägg. Johan Bülow är transportledare på Forserum Safety Glass:

– Vi inledde ett samarbete i början av 2022, och redan från start visade Sandahls ett stort engagemang. Tillsammans gick vi igenom hur glasen hanteras och packas, för att få en bild över vilka krav som måste ställas på transporterna. Glas är ju ett känsligt material att frakta, och kräver en transportör som har kunskapen om hur det går till. Ofta är det extrema leveransförhållanden med dåliga vägar, platsbrist och avancerade kranlyft. Även tidsaspekten är viktig, godset måste levereras i exakt rätt tid för att möta byggarbetsplatsens behov.

Mål att minimera transportskadorna
Inför transport lastas de stora glasskivorna på A-formade ställ i metall, med endast enkla hörnskydd i skumgummi som transportskydd. Många kunder inom byggbranschen vill inte hantera förpackningsmaterial då detta medför merarbete och merkostnader. Ett problem som tidigare uppstått är att metallställen lätt glider på flaket, till exempel vid inbromsningar, vilket gör att glasskivorna kan ta skada. Sandra Eklöv, innesäljare på Forserum Safety Glass:

– Sandahls har bidragit med flera bra idéer kring hur våra transporter kan förbättras. Till exempel tog de fram gummimattor som effektivt hindrar metallställen från att glida. Dessutom tillsatte de en utredningsgrupp som i detalj går igenom alla rapporterade incidenter för att hitta förbättringsmöjligheter. Ganska snart hade vi ett välfungerande upplägg med få transportskador och reklamationer. Det är värt mycket!

Kontinuerligt förbättringsarbete
Med ett kontinuerligt förbättringsarbete hittar Sandahls hela tiden nya sätt att utveckla transportlösningarna. Andreas Kallin är ansvarig säljare hos Sandahls, och den person som håller i den löpande dialogen med Forserum:

– Vi vill vara en partner som tillsammans med kunderna utvecklar transportlösningarna. I fallet med Forserum Safety Glass upplever jag att vi dels har hittat ett välfungerande upplägg för deras känsliga glasprodukter, dels att vi kan hjälpa dem att nå en större marknad. Sandahls järnvägstrafik är helt integrerad i erbjudandet och kan potentiellt öppna upp för marknaden i norr.

Från Forserum Safety Glass håll är man också nöjda med transportupplägget och ser fram emot ett fortsatt samarbete.

– Den stora fördelen med Sandahls är att de kör allt i egen regi. Med en enda avtalspart underlättas transporterna och vi behöver aldrig fundera över var ansvaret ligger. Vi har ett bra och trevligt samarbete, där vi uppskattar att Sandahls hela tiden jobbar på detaljerna. Utan tvekan lever de upp till sin slogan “På rätt väg”, avslutar Sandra Eklöv.

Relaterade inlägg

Chaufförer till Sandahls logistik Helsingborg

24 maj 2024

Vill du vara en del av vår hållbarhetssträvan och växa med oss på Sandahls Logistik AB? Vi söker engagerade och flexibla individer som vill arbeta med hållbarhet på lång sikt och ta del av utvecklingsmöjligheterna hos oss. Vi söker dig som: Har ett BECE-körkort Besitter en god attityd Kan kommunicera på svenska, både skriftligt och […]

Svenska Retursystem väljer Sandahls som logistikleverantör

08 feb 2024

DHL och Sandahls kommer att ansvara för Svenska Retursystems transporter inom Sverige med start den 1 maj. Det står klart efter en upphandling av retursystemets inrikestransporter.

Sandahls Logistik – ska bli Sveriges största fossilfria transportföretag

22 nov 2023

Sandahls Logistik tar ännu ett stort kliv i arbetet att bli Sveriges största fossilfria transportföretag.