Kontakta oss gärna

Forserum Safety Glass väljer Sandahls

06 jul 2022

Forserum Safety Glass är ett av Sveriges ledande företag inom planglas. I sortimentet finns produkter såsom skyddsglas, säkerhetsglas, brandglas och isolerglas. Produkterna levereras över hela landet, bland annat till många byggföretag. Väl monterade är dess glas extremt tåliga, men under transport kräver de varsam hantering.

Noggrant förarbete
I slutet av 2021 började Forserum Safety Glass leta efter en transportör som var villig att ta ett helhetsansvar för transporterna. Tidigt i denna process fick man tips om Sandahls och inledde en dialog om ett transportupplägg. Johan Bülow är transportledare på Forserum Safety Glass:

– Vi inledde ett samarbete i början av 2022, och redan från start visade Sandahls ett stort engagemang. Tillsammans gick vi igenom hur glasen hanteras och packas, för att få en bild över vilka krav som måste ställas på transporterna. Glas är ju ett känsligt material att frakta, och kräver en transportör som har kunskapen om hur det går till. Ofta är det extrema leveransförhållanden med dåliga vägar, platsbrist och avancerade kranlyft. Även tidsaspekten är viktig, godset måste levereras i exakt rätt tid för att möta byggarbetsplatsens behov.

Mål att minimera transportskadorna
Inför transport lastas de stora glasskivorna på A-formade ställ i metall, med endast enkla hörnskydd i skumgummi som transportskydd. Många kunder inom byggbranschen vill inte hantera förpackningsmaterial då detta medför merarbete och merkostnader. Ett problem som tidigare uppstått är att metallställen lätt glider på flaket, till exempel vid inbromsningar, vilket gör att glasskivorna kan ta skada. Sandra Eklöv, innesäljare på Forserum Safety Glass:

– Sandahls har bidragit med flera bra idéer kring hur våra transporter kan förbättras. Till exempel tog de fram gummimattor som effektivt hindrar metallställen från att glida. Dessutom tillsatte de en utredningsgrupp som i detalj går igenom alla rapporterade incidenter för att hitta förbättringsmöjligheter. Ganska snart hade vi ett välfungerande upplägg med få transportskador och reklamationer. Det är värt mycket!

Kontinuerligt förbättringsarbete
Med ett kontinuerligt förbättringsarbete hittar Sandahls hela tiden nya sätt att utveckla transportlösningarna. Andreas Kallin är ansvarig säljare hos Sandahls, och den person som håller i den löpande dialogen med Forserum:

– Vi vill vara en partner som tillsammans med kunderna utvecklar transportlösningarna. I fallet med Forserum Safety Glass upplever jag att vi dels har hittat ett välfungerande upplägg för deras känsliga glasprodukter, dels att vi kan hjälpa dem att nå en större marknad. Sandahls järnvägstrafik är helt integrerad i erbjudandet och kan potentiellt öppna upp för marknaden i norr.

Från Forserum Safety Glass håll är man också nöjda med transportupplägget och ser fram emot ett fortsatt samarbete.

– Den stora fördelen med Sandahls är att de kör allt i egen regi. Med en enda avtalspart underlättas transporterna och vi behöver aldrig fundera över var ansvaret ligger. Vi har ett bra och trevligt samarbete, där vi uppskattar att Sandahls hela tiden jobbar på detaljerna. Utan tvekan lever de upp till sin slogan “På rätt väg”, avslutar Sandra Eklöv.

Relaterade inlägg

TRANSPORTLEDARE

22 sep 2023

Sandahls är ständigt på väg. Dygnet runt, mil efter mil levererar vi kvalitet till våra kunder inom logistik och entreprenad. Våra uppdrag tar oss till Sveriges alla hörn. Ibland är det raka spåret, ibland får vi själva bana väg. Men alltid med riktningen noggrant kalibrerad – på rätt väg mot en hållbar framtid. Sandahls expanderar […]

Nordanå, en av tre finalister i Transportföretagens Hållbarhetspris som delas ut på eComExpo den 27 september.

20 sep 2023

Nordanå Transport AB är ett logistik– och transportföretag baserat i Malmö. De har 35 lastbilar i trafik och kör mestadels regionala transporter. Förutom deras ambitiösa klimatmål har de har en vision om att deras förare ska kunna ha ett socialt liv där man även ska kunna hämta eller lämna sina barn från skola eller dagis. Läs […]

Professionals Nord & Sandahls

26 jun 2023

Samarbetet som utbildar framtidens chaufförer – ”Det råder brist på yrkeschaufförer i minst 10 år framöver” Det råder akut brist på lastbilschaufförer i hela Europa och bara i Sverige ligger bristen på cirka 50.000 personer. För att möta kompetensbristen när det gäller yrkeschaufförer har Professionals Nord tagit fram ett koncept vid namn ”Chaufförsskolan” där intresserade […]