Kontakta oss gärna

Första ellastbilen nu i drift i Göteborg

13 okt 2023

I början av oktober fick göteborgarna en ny syn på vägarna. THL Transportservice, en del i Sandahls Logistik, tog då sin första ellastbil med kyl- och frysaggregat i drift. Ellastbilen levererar livsmedel till Dagabs butiker i Göteborgstrakten och bidrar nu aktivt till en renare, fossilfri närmiljö.

En hållbar satsning
THL Transportservice förvärvades i sin helhet av Sandahls Logistik sommaren 2023. Med en fordonsflotta på cirka 30 lastbilar är man specialiserade på livsmedelstransporter med högt ställda temperatur- och hygienkrav. Att man nu har investerat i en ellastbil är en del i Sandahls övergripande hållbarhetssatsning.

– Vår nya ellastbil är en Scania BEW25 som har modifierats med kyl- och fryskapacitet. Den drivs på 100% el och klarar faktiskt en hel arbetsdag på en laddning, även om vi också har möjlighet att stödladda under tiden vi lastar och lossar hos Dagab. Kapaciteten imponerar, bilen lastar över 13 ton, så vi har inte behövt kompromissa på effektiviteten, säger Thomas Larsson, VD på THL Transportservice.

Ren och tyst
En satsning på elektrifiering av även den tyngre fordonsflottan ligger i linje med Sandahls ambitioner inom hållbarhet. Sandahls Logistik ska vara fossilfria vid utgången av 2025, och investeringen i ellastbilen är ett steg i vår hållbara utveckling.

– Vår nya ellastbil är så ren den bara kan bli ur ett miljöperspektiv, och erbjuder även en tystare och behagligare arbetsmiljö för chauffören. Det är också väldigt glädjande med kunder som Dagab, som helt delar våra ambitioner på området. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vår hållbara affär, både med kunder som Dagab i Göteborg och på fler platser runtom i landet, kommenterar Magnus Nilsson, VD och koncernchef på Sandahls.

Relaterade inlägg

Sandahls Logistik – ska bli Sveriges största fossilfria transportföretag

22 nov 2023

Sandahls Logistik tar ännu ett stort kliv i arbetet att bli Sveriges största fossilfria transportföretag.

MP Bolagen väljer Sandahls för ett flexibelt logistikupplägg

06 nov 2023

MP Bolagen Industri AB är ett ledande företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av kabelförläggningsmaterial till elbranschen. När de letade ny logistikpartner, med resurser att hantera bolagets stora och varierande godsvolymer, föll valet på Sandahls Logistik.

Information: Sweet Communication ringer på uppdrag av Sandahls Entreprenad

02 nov 2023

Denna uppringande verksamhet är godkänd och sanktionerad av Sandahls Entreprenad.