Kontakta oss gärna

Kinnareds well väljer Sandahls för hållbar logistik

20 jun 2023

Kinnareds well producerar och levererar produkter i enkelwell. Detta är ett starkt, lättarbetat och formbart material som är utmärkt för att förpacka och skydda en rad olika sorters gods. Sedan hösten 2022 samarbetar Kinnareds well med Sandahls Logistik, för att distribuera sina produkter till kunder över hela landet. Utmaningen? Att möta Kinnareds wells behov av flexibilitet, stora volymer och korta ledtider.

Snabbt skiftande behov

Förpackningsbranschen är en växande bransch som just nu är under omstöpning. Starka drivkrafter flyttar hela branschen i en mer hållbar riktning. I takt med att många kunder vill fasa ut plast får Kinnareds well allt fler förfrågningar. Den enkelwell som Kinnareds well använder tillverkas huvudsakligen av returpapper och lim baserat på miljövänlig majsstärkelse, och är ett hållbart alternativ för många ändamål. Peter Syrén är VD på Kinnareds well:

– Kinnareds well har en kundorderstyrd produktion, där vi ofta behöver agera snabbt på våra kunders skiftande behov. Detta innebär att vi behöver en logistikpartner som är lyhörd och snabbfotad, samtidigt som de måste kunna hantera stora volymer. Efter noggrann research på marknaden föll valet på Sandahls Logistik.

Flexibel leveransförmåga

Att hantera stora volymer med bibehållen kvalitet och leveranssäkerhet är alltid en utmaning. Att detta dessutom ska ske med kort framförhållning, när en akut order kommer in, sätter de flesta logistikföretag på prov. Det krävs både stora resurser och flexibilitet för att få logistiken att klaffa. James Carlton är säljare på Sandahls Logistik:

– Utmaningen handlade mycket om att säkerställa vår leveransförmåga utifrån kundens kravställning. Men vi såg tidigt att vi har resurserna för att kunna möta önskemålen. Vi presenterade ett helhetsupplägg där Kinnareds well kan boka alla dagar i veckan, och vi ger tillförlitliga leveranser med vår logistiklösning till mottagare över hela landet. Och skulle kundens behov ändras har vi också resurserna att hantera detta.

Förtroendefull relation

Det upplägg Sandahls Logistik presenterade är ett nationellt uppdrag som täcker hela Kinnareds wells inrikesflöden. Merparten av kunderna finns söder om Gävle.

– Sandahls har på ett utmärkt sätt löst vår logistik. Vi ser egentligen samarbetet som så mycket mer än bara transporter; Sandahls är en logistikpartner med hög kunskap. Att de dessutom har ett stort hållbarhetsfokus är viktigt för både oss och våra kunder. Dessutom, Kinnared ligger visserligen på den halländska av landskapsgränsen men vi delar Sandahls småländska anda. Man kommer väldigt långt med engagemang, närhet och förtroende, och här upplever jag verkligen att Kinnareds well och Sandahls Logistik har hittat varandra, avslutar Peter Syrén.

Relaterade inlägg

Sandahls Logistik – ska bli Sveriges största fossilfria transportföretag

22 nov 2023

Sandahls Logistik tar ännu ett stort kliv i arbetet att bli Sveriges största fossilfria transportföretag.

MP Bolagen väljer Sandahls för ett flexibelt logistikupplägg

06 nov 2023

MP Bolagen Industri AB är ett ledande företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av kabelförläggningsmaterial till elbranschen. När de letade ny logistikpartner, med resurser att hantera bolagets stora och varierande godsvolymer, föll valet på Sandahls Logistik.

Information: Sweet Communication ringer på uppdrag av Sandahls Entreprenad

02 nov 2023

Denna uppringande verksamhet är godkänd och sanktionerad av Sandahls Entreprenad.