Kontakta oss gärna

Ljungby kommun förnyar renhållningskontraktet med Sandahls

24 okt 2023

Sandahls Entreprenad har de senaste fem åren haft uppdraget att sköta renhållningen i Ljungby kommun. Efter en offentlig upphandling under våren 2023 har kommunen åter valt Sandahls.

Ansvarar för kommunal renhållning

Sandahls Entreprenad har fått förnyat kontrakt med Ljungby kommun, avseende kommunal renhållning och sophämtning. Kontraktet sträcker sig över tre år, med möjlighet till förlängning i upp till fem år. Ola Johansson är Sandahls platschef i Ljungby:

– Vi har de senaste åren haft ett välfungerande uppdrag i Ljungby kommun. Därför är det glädjande att kommunen åter väljer Sandahls. Kontraktet innebär att kommuninvånare och företag i Ljungby kommun även framöver kommer att få sitt avfall hämtat av Sandahls.

Spoltjänster och återvinning

I det kommunala renhållningsuppdraget är sophämtning en central och viktig del. Men uppdraget för Sandahls slutar inte där. Kontraktet med kommunen reglerar även att Sandahls Entreprenad ska ansvara för spoltjänster och slamtömning, samt återvinning.

– Sandahls har heltäckande tjänster inom högtrycksspolning och slamtömning. I de fall privatpersoner eller företag behöver hjälp med att exempelvis tömma septiktankar eller spola avlopp är det vi på Sandahls som rycker ut. Från Sandahls håll ser vi fram emot att fortsätta arbeta i Ljungby kommun. Vi startar den nya kontraktsperioden med att se över och effektivisera verksamheten, så att Ljungbyborna framöver ska få åtnjuta ännu bättre renhållningsservice, avslutar Ola Johansson.

Relaterade inlägg

Svenska Retursystem väljer Sandahls som logistikleverantör

08 feb 2024

DHL och Sandahls kommer att ansvara för Svenska Retursystems transporter inom Sverige med start den 1 maj. Det står klart efter en upphandling av retursystemets inrikestransporter.

Real Rail Sweden förvärvar Tågfrakt Produktion Sverige

12 dec 2023

Real Rail Sweden AB har förvärvat samtliga aktier i tågoperatören Tågfrakt Produktion Sverige AB. Förvärvet är ett naturligt steg för Real Rails utveckling inom järnvägsområdet.

Pris och villkorsjusteringar inför 2024

01 dec 2023

Sandahls satsar framåt mot 2024 med fortsatt stort fokus på hållbarhet och ambitionen att leverera fossilfria transporter när vi går in i år 2026.