Kontakta oss gärna

MP Bolagen väljer Sandahls för ett flexibelt logistikupplägg

06 nov 2023

MP Bolagen Industri AB är ett ledande företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av kabelförläggningsmaterial till elbranschen. I slutet av 2022 började man leta efter en ny logistikpartner med resurser att hantera bolagets stora och varierande godsvolymer. Till slut föll valet på Sandahls Logistik – för en mycket flexibel helhetslösning. 

Varierande behov och volymer

MP Bolagen i Vetlanda är specialister på kabelförläggning, det vill säga allt från kabelstegar och kabelrännor till belysningsskenor och montagetillbehör. Kort och gott produkter för effektiv installation av bland annat el- och nätverksinfrastruktur i fastigheter. Patrick Sandell är inköpschef för lager och logistik på MP Bolagen och den som ansvarade för upphandlingen av ny logistikpartner:

– När det kommer till logistik har vi väldigt varierande behov, vi skickar allt från pallgods till sexmeterslängder. Vi hade haft Sandahls på radarn en längre tid, och när våra behov aktualiserades hösten 2022 tog vi förnyad kontakt. Det visade sig ganska snart att våra företag har mycket gemensamt och delar värderingar och synen på hållbarhet. Och inte minst viktigt, i de fortsatta samtalen presenterade Sandahls ett logistikupplägg som vi gillade och som vi såg skulle fungera i praktiken.

Löpande dialog

MP Bolagen och Sandahls skrev avtal och de första transporterna rullade iväg i januari 2023. Det sker dagliga leveranser, bland annat med en slingbil. Uppdraget är nationellt, där de största godsvolymerna går till Örebrotrakten och Hallsberg. Andreas Kallin är ansvarig säljare på Sandahls:

– En av utmaningarna är att hantera de varierande godsstorlekarna och volymfluktationerna, varje order blir unik. För att säkerställa att kunden får rätt yta, godset ska få plats samtidigt som vi inte vill köra omkring med för mycket luft, krävs löpande samtal. Såväl vår transportledning som chaufförerna bidrar i dialogen med kunden och har hittills löst uppkomna situationer på ett bra sätt. Här underlättar det att vi alltid använder våra egna chaufförer, som lär känna kunden och deras behov.

Gemensamma ambitioner inom hållbarhet

Effektiv logistik är grunden i relationen mellan MP Bolagen och Sandahls. Utöver detta ligger värderingar och synen på hållbarhet som en gemensam bottenplatta.

– Hållbarhet står högt på MP Bolagens agenda. Sandahls ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete, där vi delar ambitionerna om att snabbt få ner CO2-utsläppen. Här bidrar Sandahls biogasbilar positivt, och vi använder även deras miljövänliga järnvägslösning när detta är möjligt. Vi får också löpande miljöredovisningar där jag ser att vi hela tiden rör oss åt rätt håll. Från MP Bolagens håll upplever vi att samarbetet med Sandahls fungerar mycket bra. De är lyhörda och anstränger sig för att reda ut de utmaningar som hela tiden uppstår när godsets karaktär och volym varierar med varje sändning, avslutar Patrick Sandell.

Relaterade inlägg

Sandahls Logistik – ska bli Sveriges största fossilfria transportföretag

22 nov 2023

Sandahls Logistik tar ännu ett stort kliv i arbetet att bli Sveriges största fossilfria transportföretag.

Information: Sweet Communication ringer på uppdrag av Sandahls Entreprenad

02 nov 2023

Denna uppringande verksamhet är godkänd och sanktionerad av Sandahls Entreprenad.

Ljungby kommun förnyar renhållningskontraktet med Sandahls

24 okt 2023

Sandahls Entreprenad har de senaste fem åren haft uppdraget att sköta renhållningen i Ljungby kommun. Efter en offentlig upphandling under våren 2023 har kommunen åter valt Sandahls.