Kontakta oss gärna

Familjeföretaget Sandahls historia börjar år 1949. Den då 22-årige Ingvar Sandahl köpte en lastbil och bildade företaget Sandahls Åkeri på orten i Skillingaryd i Småland. Ingvar satt själv bakom ratten och det blev både många och långa turer till Stockholm, som var en vanlig destination.

Affärerna gick bra och efterhand expanderade verksamheten med fler lastbilar och så småningom även uppköp av andra åkerier. Ingvar slutade att köra lastbil och blev istället trafikledare på kontoret. 1956 inleddes ett samarbete med dåvarande Bilspedition som skulle vara i många år.

Ett växande bolag

Sextiotalet var en fortsatt expansiv period där fler åkerier lades till listan över framgångsrika uppköp. 1964 flyttade Sandahls in i en nybyggd terminal och 1967 bildades Värnamo Åkeri AB tillsammans med Bilspedition.

1979 började Ingvars son Thord Sandahl att arbeta i familjeföretaget och innehade genom åren ett antal ledande positioner. 1991 blev Sören Eriksson VD för Sandahls Åkeri i samband med att Ingvar övergick till rollen som styrelseordförande. 1994 blev Thord VD och koncernchef, en roll som senare tagits över av Magnus Nilsson.

2005 skapades nuvarande bolagsstruktur med Sandahlsbolagen Sweden AB som koncernmoder. Sandahlsbolagen ägs idag av bröderna Thord och Christer Sandahl med familjer, och är ett av Sveriges största privatägda logistikföretag.

Sandahlsandan lever

Allt startade med en mans vision om att lösa kundernas transporter lite snabbare, lite smartare. Som entreprenör engagerade sig Ingvar helhjärtat i stort och smått, och så arbetar vi fortfarande, även om Sandahls idag är många gånger större. Vi vill vara bäst. Först framme, idag och i morgon, i allt vi tar oss för. Och historien visar vägen.