Kontakta oss gärna

Professionals Nord & Sandahls

26 jun 2023

Samarbetet som utbildar framtidens chaufförer – ”Det råder brist på yrkeschaufförer i minst 10 år framöver”

Det råder akut brist på lastbilschaufförer i hela Europa och bara i Sverige ligger bristen på cirka 50.000 personer. För att möta kompetensbristen när det gäller yrkeschaufförer har Professionals Nord tagit fram ett koncept vid namn ”Chaufförsskolan” där intresserade får möjlighet att byta karriärväg. Chaufförsskolan erbjuder en möjlighet där de som drömmer om att bli lastbilschaufför får en komplett utbildning tillsammans med YKB (Transportstyrelsens Yrkesförarkompetens), och sedan erbjuds garanterad anställning hos en av Professionals Nord kunder inom transportsektorn.

 

”En satsning som stärker transportsektorn i Norrbotten”

Sandahls är den senaste aktören som valt att hoppa på Professionals Nords chaufförsskola:

”Som platschef för Sandahls i Luleå är jag stolt över att delta i den innovativa och framgångsrika satsningen för att lösa bristen på chaufförer i Norrbotten. Att ta nya initiativ för att hitta en lösning på bristen är jätteviktigt för Sandahls, då chaufförsbristen är så stor här i Norrbotten. Genom samarbetet med Professionals Nord får antagna kandidater en gedigen utbildning som i förlängningen leder till en anställning som yrkeschaufför hos oss. Detta innovativa samarbete fyller vårt behov av kompetenta chaufförer och öppnar samtidigt karriärmöjligheter för drivna personer som vill in i branschen. Vi är stolta att vara en del av denna satsning som visar på nytänkande och ansvarstagande för att stärka Sandahls och Norrbottens transportsektor genom utbildning av yrkeschaufförer”. – Jan Pettersson, Platschef på Sandahls Luleå

Även Christoffer Hjelm, kundansvarig Professionals Nord Luleå, ser satsningen som en viktig pusselbit för att lösa kundernas kompetensbrist:

”Denna innovativa satsning utgör ett avgörande steg för att lösa den pågående kompetensbristen inom chaufförsbranschen i Norrbotten. Genom att erbjuda en omfattande utbildning och en noggrann rekryteringsprocess för att forma skickliga yrkeschaufförer, bygger vi en stark grund för att möta branschens behov. Jag är både stolt och oerhört glad över denna satsning med Sandahls och det är tydligt att den kommer att göra verklig skillnad.” – Christoffer Hjelm, Kundansvarig Professionals Nord Luleå.

 

Stort intresse för satsningen trots regionens låga arbetslöshet

Norrbotten har just nu den lägsta arbetslösheten på länge och generellt ser man att antalet ansökningar minskat per annons. Detta märktes dock inte av i rekryteringsprocessen för Chaufförskolan, där intresset från kandidatmarknaden varit stort.

 

” Professionals Nords chaufförsskola i samarbete med Sandahls erbjuder personer en unik möjlighet att framgångsrikt komma in i branschen. Det enorma intresset, med ungefär 100 ansökningar på bara två veckor, är en tydlig indikation på intresset av detta initiativ. I rekryteringsprocessen har vi kunnat lägga betydande fokus på de personliga egenskaperna som engagemang, serviceinriktning, drivkraft. Det här är verkligen en fantastisk satsning!” – Ronja Lilja, Konsultchef och Rekryteringsansvarig för Chaufförskolan hos Professionals Nord Luleå.

 

Kort om Professionals Nord

Professionals Nord har haft lokal närvaro i Norrbotten sedan 2015 och är idag Sveriges snabbast växande bemanningsföretag. Vi levererar skräddarsydd kompetensförsörjning i världsklass! Läs mer om oss på PN.se

Relaterade inlägg

Nordanå, en av tre finalister i Transportföretagens Hållbarhetspris som delas ut på eComExpo den 27 september.

20 sep 2023

Nordanå Transport AB är ett logistik– och transportföretag baserat i Malmö. De har 35 lastbilar i trafik och kör mestadels regionala transporter. Förutom deras ambitiösa klimatmål har de har en vision om att deras förare ska kunna ha ett socialt liv där man även ska kunna hämta eller lämna sina barn från skola eller dagis. Läs […]

En framtidsspaning inom logistik

13 apr 2023

Vilka är de viktigaste framtidsfrågorna för Sandahls Logistik? VD Mikael Ingesson gör en framtidsspaning.

Nya regler för avfallshantering

16 jan 2023

Nya regler för avfallshantering skärper kraven. Anlita Sandahls som ombud och uppfyll gällande regler.