Kontakta oss gärna

Sandahls får fortsatt förtroende att driva Umeås kombiterminal

10 jul 2023

Efter en upphandling under våren har Sandahls logistik beviljats fortsatt förtroende att fortsätta driva den operativa driften av Umeås kombiterminal, som är stadens huvudterminal för intermodala transporter. Sandahls har sedan 2015 drivit terminalen och i samband med den nya upphandlingen förlängs avtalet med ytterligare fem år.

Terminalen kommer under perioden att drivas tillsammans med Umeå kommuns dotterbolag INAB och innan avtalsstarten den 30 augusti 2023, pågår ett intensivt samarbete för att utveckla terminalen och skapa goda förutsättningar inför den nya avtalsperioden.

”I det nya avtalet har vi skärpt kraven kring exempelvis hållbarhet, konkurrensneutralitet och säkerhet. Det kommer att märkas för terminalens kunder att vi nu utvecklar den vidare tillsammans med Sandahls,” säger Daniel Rönnberg, affärsutvecklare på INAB.

Hög kapacitet
Umeås kombiterminal är en stor terminal med hög kapacitet, och volymen hanterade containrar eller TEU (Twenty-foot Equivalent Unit) har ökat stadigt under de senaste åren. Idag hanteras årligen 50 000 TEU på terminalen.

”Vi är oerhört glada och stolta att vi återigen fått förtroendet att driva Umeås kombiterminal och ser fram emot att utveckla den tillsammans med INAB,” säger Mikael Ingesson, VD för Sandahls Logistik.

Hållbarhet i fokus
Även INAB ser fram emot samarbetet med den erfarna operatören och lyfter fram Sandahls hållbarhetsarbete som en viktig nyckelfaktor.

”Vi är glada att Sandahls vill fortsätta att utveckla terminalen i samarbete med oss. Deras erfarenhet och högt satta hållbarhetsmål kommer att bidra till Umeås hållbara samhällsomställning på ett bra sätt,” säger Mikael Salomonsson, VD för INAB.

Relaterade inlägg

Svenska Retursystem väljer Sandahls som logistikleverantör

08 feb 2024

DHL och Sandahls kommer att ansvara för Svenska Retursystems transporter inom Sverige med start den 1 maj. Det står klart efter en upphandling av retursystemets inrikestransporter.

Real Rail Sweden förvärvar Tågfrakt Produktion Sverige

12 dec 2023

Real Rail Sweden AB har förvärvat samtliga aktier i tågoperatören Tågfrakt Produktion Sverige AB. Förvärvet är ett naturligt steg för Real Rails utveckling inom järnvägsområdet.

Pris och villkorsjusteringar inför 2024

01 dec 2023

Sandahls satsar framåt mot 2024 med fortsatt stort fokus på hållbarhet och ambitionen att leverera fossilfria transporter när vi går in i år 2026.