Kontakta oss gärna

Sandahls får fortsatt förtroende att driva Umeås kombiterminal

10 jul 2023

Efter en upphandling under våren har Sandahls logistik beviljats fortsatt förtroende att fortsätta driva den operativa driften av Umeås kombiterminal, som är stadens huvudterminal för intermodala transporter. Sandahls har sedan 2015 drivit terminalen och i samband med den nya upphandlingen förlängs avtalet med ytterligare fem år.

Terminalen kommer under perioden att drivas tillsammans med Umeå kommuns dotterbolag INAB och innan avtalsstarten den 30 augusti 2023, pågår ett intensivt samarbete för att utveckla terminalen och skapa goda förutsättningar inför den nya avtalsperioden.

”I det nya avtalet har vi skärpt kraven kring exempelvis hållbarhet, konkurrensneutralitet och säkerhet. Det kommer att märkas för terminalens kunder att vi nu utvecklar den vidare tillsammans med Sandahls,” säger Daniel Rönnberg, affärsutvecklare på INAB.

Hög kapacitet

Umeås kombiterminal är en stor terminal med hög kapacitet, och volymen hanterade containrar eller TEU (Twenty-foot Equivalent Unit) har ökat stadigt under de senaste åren. Idag hanteras årligen 50 000 TEU på terminalen.

”Vi är oerhört glada och stolta att vi återigen fått förtroendet att driva Umeås kombiterminal och ser fram emot att utveckla den tillsammans med INAB,” säger Mikael Ingesson, VD för Sandahls Logistik.

Hållbarhet i fokus

Även INAB ser fram emot samarbetet med den erfarna operatören och lyfter fram Sandahls hållbarhetsarbete som en viktig nyckelfaktor.

”Vi är glada att Sandahls vill fortsätta att utveckla terminalen i samarbete med oss. Deras erfarenhet och högt satta hållbarhetsmål kommer att bidra till Umeås hållbara samhällsomställning på ett bra sätt,” säger Mikael Salomonsson, VD för INAB.

Relaterade inlägg

Sandahls förvärvar THL Transportservice i Göteborg

05 jul 2023

Sandahls fortsätter att expandera. Genom förvärv av aktierna i THL Transportservice utökar Sandahls sitt erbjudande av hållbara logistiklösningar i Göteborgsregionen från juli 2023.

Kinnareds well väljer Sandahls för hållbar logistik

20 jun 2023

Sedan hösten 2022 samarbetar Kinnareds well med Sandahls Logistik, för att distribuera sina produkter till kunder över hela landet. Utmaningen? Att möta Kinnareds wells behov av flexibilitet, stora volymer och korta ledtider.

Grönare leveranser när Plannja inleder samarbete med Sandahls Logistik 

10 maj 2023

Efter 40 år byter Plannja logistikpartner till Sandahls Logistik. Det nya samarbetet är en viktig del i Plannjas miljö- och hållbarhetsarbete och berör de cirka 12 800 kollin som levereras till kund per månad.