Kontakta oss gärna

Sandahls förvärvar THL Transportservice i Göteborg

05 jul 2023

PRESSMEDDELANDE

Sandahls fortsätter att expandera. Genom förvärv av aktierna i THL Transportservice utökar Sandahls sitt erbjudande av hållbara logistiklösningar i Göteborgsregionen från juli 2023.

För att ytterligare stärka erbjudandet till marknaden förvärvade Sandahls fredagen den 30 juni THL Transportservice. THL Transportservice har sitt huvudsäte i Hisingsbacka utanför Göteborg och är specialiserade på livsmedelstransporter med högt ställda temperatur- och hygienkrav.

Precis som för Sandahls är hållbarhet en viktig faktor för THL Transportservice. I deras fordonsflotta som består av 27 lastbilar och en lätt lastbil, drivs sex av biogas samtidigt som en ellastbil levereras inom kort. I oktober byts dessutom ytterligare tre lastbilar ut mot nya gasdrivna modeller.

  • För oss är det viktigt att våra transporter gör ett så litet avtryck som möjligt på miljön och att fortsätta erbjuda den höga leveranssäkerhet som våra kunder förväntar sig. Genom att gå in i Sandahls får vi ytterligare resurser för att kunna minska vårt klimatavtryck, säger Thomas Larsson, VD och ägare på THL Transportservice.
  • Genom förvärvet av THL Transportservice fortsätter vi vår resa mot att bli Sveriges mest hållbara logistikbolag samtidigt som vi också stärker vår befintliga närvaro i regionen. Göteborg och Bohuslän är viktiga områden där vi nu kan komma ännu närmare våra kunder, säger Magnus Nilsson, koncernchef på Sandahls.

Förvärvet av THL Transportservice stärker Sandahls position som en hållbar logistikleverantör i västra Sverige. Genom samarbetet får Sandahls ytterligare resurser för att kunna erbjuda hållbara logistiklösningar i Göteborg och Bohuslän. Tillträdesdag är 30/6.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Nilsson
VD / Koncernchef Sandahlsbolagen Sweden AB
+46 (0)10 110220
magnus.nilsson@sandahls.com

Thomas Larsson
VD/ägare THL Transportservice
+46 (0)739 40 06 40
thomas@thl-transport.se

Relaterade inlägg

Sandahls Logistik – ska bli Sveriges största fossilfria transportföretag

22 nov 2023

Sandahls Logistik tar ännu ett stort kliv i arbetet att bli Sveriges största fossilfria transportföretag.

MP Bolagen väljer Sandahls för ett flexibelt logistikupplägg

06 nov 2023

MP Bolagen Industri AB är ett ledande företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av kabelförläggningsmaterial till elbranschen. När de letade ny logistikpartner, med resurser att hantera bolagets stora och varierande godsvolymer, föll valet på Sandahls Logistik.

Information: Sweet Communication ringer på uppdrag av Sandahls Entreprenad

02 nov 2023

Denna uppringande verksamhet är godkänd och sanktionerad av Sandahls Entreprenad.