Kontakta oss gärna

Sandahls förvärvar THL Transportservice i Göteborg

05 jul 2023

PRESSMEDDELANDE

Sandahls fortsätter att expandera. Genom förvärv av aktierna i THL Transportservice utökar Sandahls sitt erbjudande av hållbara logistiklösningar i Göteborgsregionen från juli 2023.

För att ytterligare stärka erbjudandet till marknaden förvärvade Sandahls fredagen den 30 juni THL Transportservice. THL Transportservice har sitt huvudsäte i Hisingsbacka utanför Göteborg och är specialiserade på livsmedelstransporter med högt ställda temperatur- och hygienkrav.

Precis som för Sandahls är hållbarhet en viktig faktor för THL Transportservice. I deras fordonsflotta som består av 27 lastbilar och en lätt lastbil, drivs sex av biogas samtidigt som en ellastbil levereras inom kort. I oktober byts dessutom ytterligare tre lastbilar ut mot nya gasdrivna modeller.

  • För oss är det viktigt att våra transporter gör ett så litet avtryck som möjligt på miljön och att fortsätta erbjuda den höga leveranssäkerhet som våra kunder förväntar sig. Genom att gå in i Sandahls får vi ytterligare resurser för att kunna minska vårt klimatavtryck, säger Thomas Larsson, VD och ägare på THL Transportservice.
  • Genom förvärvet av THL Transportservice fortsätter vi vår resa mot att bli Sveriges mest hållbara logistikbolag samtidigt som vi också stärker vår befintliga närvaro i regionen. Göteborg och Bohuslän är viktiga områden där vi nu kan komma ännu närmare våra kunder, säger Magnus Nilsson, koncernchef på Sandahls.

Förvärvet av THL Transportservice stärker Sandahls position som en hållbar logistikleverantör i västra Sverige. Genom samarbetet får Sandahls ytterligare resurser för att kunna erbjuda hållbara logistiklösningar i Göteborg och Bohuslän. Tillträdesdag är 30/6.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Nilsson
VD / Koncernchef Sandahlsbolagen Sweden AB
+46 (0)10 110220
magnus.nilsson@sandahls.com

Thomas Larsson
VD/ägare THL Transportservice
+46 (0)739 40 06 40
thomas@thl-transport.se

Relaterade inlägg

Sandahls får fortsatt förtroende att driva Umeås kombiterminal

10 jul 2023

Efter en upphandling under våren har Sandahls logistik beviljats fortsatt förtroende att fortsätta driva den operativa driften av Umeås kombiterminal, som är stadens huvudterminal för intermodala transporter.

Kinnareds well väljer Sandahls för hållbar logistik

20 jun 2023

Sedan hösten 2022 samarbetar Kinnareds well med Sandahls Logistik, för att distribuera sina produkter till kunder över hela landet. Utmaningen? Att möta Kinnareds wells behov av flexibilitet, stora volymer och korta ledtider.

Grönare leveranser när Plannja inleder samarbete med Sandahls Logistik 

10 maj 2023

Efter 40 år byter Plannja logistikpartner till Sandahls Logistik. Det nya samarbetet är en viktig del i Plannjas miljö- och hållbarhetsarbete och berör de cirka 12 800 kollin som levereras till kund per månad.