Kontakta oss gärna

Sandahls förvärvar THL Transportservice i Göteborg

05 jul 2023

PRESSMEDDELANDE

Sandahls fortsätter att expandera. Genom förvärv av aktierna i THL Transportservice utökar Sandahls sitt erbjudande av hållbara logistiklösningar i Göteborgsregionen från juli 2023.

För att ytterligare stärka erbjudandet till marknaden förvärvade Sandahls fredagen den 30 juni THL Transportservice. THL Transportservice har sitt huvudsäte i Hisingsbacka utanför Göteborg och är specialiserade på livsmedelstransporter med högt ställda temperatur- och hygienkrav.

Precis som för Sandahls är hållbarhet en viktig faktor för THL Transportservice. I deras fordonsflotta som består av 27 lastbilar och en lätt lastbil, drivs sex av biogas samtidigt som en ellastbil levereras inom kort. I oktober byts dessutom ytterligare tre lastbilar ut mot nya gasdrivna modeller.

  • För oss är det viktigt att våra transporter gör ett så litet avtryck som möjligt på miljön och att fortsätta erbjuda den höga leveranssäkerhet som våra kunder förväntar sig. Genom att gå in i Sandahls får vi ytterligare resurser för att kunna minska vårt klimatavtryck, säger Thomas Larsson, VD och ägare på THL Transportservice.
  • Genom förvärvet av THL Transportservice fortsätter vi vår resa mot att bli Sveriges mest hållbara logistikbolag samtidigt som vi också stärker vår befintliga närvaro i regionen. Göteborg och Bohuslän är viktiga områden där vi nu kan komma ännu närmare våra kunder, säger Magnus Nilsson, koncernchef på Sandahls.

Förvärvet av THL Transportservice stärker Sandahls position som en hållbar logistikleverantör i västra Sverige. Genom samarbetet får Sandahls ytterligare resurser för att kunna erbjuda hållbara logistiklösningar i Göteborg och Bohuslän. Tillträdesdag är 30/6.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Nilsson
VD / Koncernchef Sandahlsbolagen Sweden AB
+46 (0)10 110220
magnus.nilsson@sandahls.com

Thomas Larsson
VD/ägare THL Transportservice
+46 (0)739 40 06 40
thomas@thl-transport.se

Relaterade inlägg

Svenska Retursystem väljer Sandahls som logistikleverantör

08 feb 2024

DHL och Sandahls kommer att ansvara för Svenska Retursystems transporter inom Sverige med start den 1 maj. Det står klart efter en upphandling av retursystemets inrikestransporter.

Real Rail Sweden förvärvar Tågfrakt Produktion Sverige

12 dec 2023

Real Rail Sweden AB har förvärvat samtliga aktier i tågoperatören Tågfrakt Produktion Sverige AB. Förvärvet är ett naturligt steg för Real Rails utveckling inom järnvägsområdet.

Pris och villkorsjusteringar inför 2024

01 dec 2023

Sandahls satsar framåt mot 2024 med fortsatt stort fokus på hållbarhet och ambitionen att leverera fossilfria transporter när vi går in i år 2026.