Kontakta oss gärna

Sandahls Logistik – ska bli Sveriges största fossilfria transportföretag

22 nov 2023

Sandahls Logistik tar ännu ett stort kliv i arbetet att bli Sveriges största fossilfria transportföretag. Med en ny order avseende 60 lastbilar på el och biogas kommer företaget att ytterligare minska koldioxidutsläppen.

Vårt mål är tydligt: vid utgången av 2025 ska Sandahls Logistik vara helt fossilfritt. Sommaren 2021 beställde vi 120 lastbilar som drivs av flytande biogas. Nu tar vi nästa steg med ytterligare 30 biogaslastbilar och 30 ellastbilar från Volvo Lastvagnar, säger Mikael Ingesson, VD på Sandahls Logistik.

Fossilfri logistikkedja
De nya ellastbilarna tar hållbarheten till nästa nivå, Sandahls Logistik går nu från att vara fossilfria mot att bli utsläppsfria. Med god räckvidd bidrar de till en hållbar logistikmix där lastbilens flexibilitet på kortare sträckor kan kombineras med tågets styrkor på de långa sträckorna.

Tack vare de nya ellastbilarna kommer vi att kunna köra både korta och långa uppdrag på grön el hela vägen. På våra egna kombiterminaler flyttar vi lastenheterna från våra lastbilar till våra egna godståg för vidare transport ut i landet. Allt i egen regi, vi äger nu en helt fossilfri logistikkedja. Detta efterfrågas också av kunderna, där många väljer Sandahls Logistik för att vi är så långt framme med vårt hållbarhetsarbete, avslutar Mikael Ingesson.

Relaterade inlägg

MP Bolagen väljer Sandahls för ett flexibelt logistikupplägg

06 nov 2023

MP Bolagen Industri AB är ett ledande företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av kabelförläggningsmaterial till elbranschen. När de letade ny logistikpartner, med resurser att hantera bolagets stora och varierande godsvolymer, föll valet på Sandahls Logistik.

Information: Sweet Communication ringer på uppdrag av Sandahls Entreprenad

02 nov 2023

Denna uppringande verksamhet är godkänd och sanktionerad av Sandahls Entreprenad.

Ljungby kommun förnyar renhållningskontraktet med Sandahls

24 okt 2023

Sandahls Entreprenad har de senaste fem åren haft uppdraget att sköta renhållningen i Ljungby kommun. Efter en offentlig upphandling under våren 2023 har kommunen åter valt Sandahls.