Kontakta oss gärna

Uppdatering av drivmedelstillägg

20 sep 2022

vart-lofte-sidebar

I takt med omställningen till en fossilfri transportkedja så ser vi att den investering vi inom Sandahls gör med biogasbilar får en positiv utveckling för hållbarheten. Då biogasen under senaste tiden kraftigt ökat i pris tvingas vi kompensera oss för denna prisökning.

Den ökade efterfrågan av biogas tillsammans med den minskade produktionen p.g.a. omständigheterna i vår omvärld, gör att detta totalt sett påverkar vår kostnadsmassa med 1,4 %.

Även Adblue har kraftigt ökat i pris under 2022. Vi gjorde en justering med 0,8% per den 14 mars 2022, men med den fortsatta utvecklingen behöver detta korrigeras till 1,6%.

Glädjande nog har dieselpriset sjunkit senaste månaden och det gör att grunden i vårt DMT från augusti till september har sjunkit, det tar vi hänsyn till i vår kalkylering.

Med dessa förklaringar till de kostnader vi har så kommer vi att justera vårt DMT per den 15 september 2022 till 50,01% för kolonialt gods och 56,35% för termogods.

Denna extra justering görs på grund av den kraftiga ökningen av biogas- och Adbluepriser på kort tid.

Vi kommer framåt att noggrant följa hur dessa kostnader förändras och justera i takt med dessa.

 

Vi hoppas på er förståelse för detta och ser framemot ett fortsatt gott samarbete.

 

DMT från 2022-09-15

Gods: 50,01%

Termogods: 56,35%

 

Sandahls Logistik AB Värnamo

Relaterade inlägg

Real Rail söker lokförare och/eller växlare huvudspår i Umeå

13 jan 2023

Vi söker nu lokförare eller växlare med behörighet huvudspår med stationering i Umeå kombiterminal som delar vår vision om fossilfria transporter.

Sandahls Entreprenad söker spolbilschaufför till Värnamo.

04 jan 2023

Huvudsysslan är spolning inom Värnamo Kommun. Stationeringsort: Värnamo.

På väg mot en hållbar framtid

30 nov 2022

Sandahls har högt ställda miljömål och vill bli fossilfria redan till år 2025. För att nå målen genomför koncernen en historiskt ambitiös satsning på hållbar logistik.