Kontakta oss gärna

Är du lokförare och vill arbeta i ett företag som har bestämt sig för att leda utvecklingen mot fossilfria dörr-dörr-transporter? Kom då till oss på Sandahls!

På Sandahlsbolagen Sweden AB har vi nämligen bestämt oss. Vi ska redan 2025 möta 2030 års legala krav vad gäller transporters påverkan på miljö och klimat. Fem år senare (2030) ska vi möta 2045 års krav. En viktig del är det nät av kombitåg mellan södra och norra Sverige som vi opererat sedan 2012. Nu ska vi köra tågen i egen regi. Därför söker vi lokförare som vill vara med och förverkliga vår vision.

Sandahls är idag ett av Sveriges största transportföretag. Vårt ursprung och historia är som åkeri. Vår framtid är att erbjuda marknaden fossilfria dörr till dörrtransporter, där vi kombinerar kunnandet vi har från vår historia med järnväg och tekniken i framtidens fossilfria lastbilar. Inom Sandahls är lastbilschauffören i den fossilfria dragbilen inte din konkurrent utan din kollega. Du kommer ha kolleger på terminalerna också, eftersom vi opererar de flesta av de terminaler vi använder i egen regi. Tillsammans skapar vi den transportlösning marknaden efterfrågar allt mer. Dörr till dörr utan fossila utsläpp.

Vi har nyligen köpt sju stycken Traxx AC2-lok (BR185). Vi äger sedan tidigare 502 fyraxliga kombivagnar (Sdgms). Med de nya loken räknar vi med att ytterligare höja kvaliteten. Det innebär också en förbättrad klimatanpassning jämfört med dagens Rc-lok, eftersom Traxx AC2-loken återmatar ström vid inbromsning och på så sätt ytterligare sänker energiåtgången.

Vi söker ett trettiotal lokförare, som delar vår vision om fossilfria transporter. Vi söker förare som utgår från Luleå, Örebro, Västerås, Göteborg och Helsingborg. Vår nuvarande produktionslösning innebär omfattande ledighet på helgerna och i många fall också fina möjligheter till längre sammanhängande ledigheter i arbetsschemat. Vi söker även ett antal förare i schema 8/6 där bostadsorten har mindre betydelse. Vi står för eventuell komplettering av utbildning för aktuell loktyp.

Vi vill ta transportbranschen in i en fossilfri framtid för alla transportköpare. Vi hoppas att du tycker att den visionen känns lika spännande som vi gör. På Sandahlsbolagen blir du en del i en stor familj där vi gemensamt arbetar mot just den visionen. Själva tågverksamheten ligger i dotterbolaget Real Rail Sweden AB. Ett mindre järnvägsföretag där du som förare kommer ha möjlighet att vara med att utveckla verksamhet och rutiner.

Den 14 december (T23) avgår det första tåget i egen regi. Kanske med dig vid spakarna?

Låter det spännande? Hör av dig redan idag och meddela ditt intresse via detta formulär:

https://forms.office.com/r/kyZD97x7ti

 

För ytterligare information kan du kontakta: 

Thord Sandahl, 073-373 60 10

Hans Backman, 073-373 67 00