Kontakta oss gärna

Sandahls söker nu fler lokförare

08 mar 2024

Är du lokförare och vill arbeta i ett företag som har bestämt sig för att leda utvecklingen mot fossilfria dörr-dörr-transporter? Kom då till oss på Sandahls!

På Sandahlsbolagen har vi nämligen bestämt oss. Vi ska redan nästa år möta 2030 års legala krav vad gäller transporters påverkan på miljö och klimat. Fem år senare (2030) ska vi möta 2045 års krav. En viktig del är det nät av kombitåg mellan södra och norra Sverige som vi opererat sedan 2012. Från december 2022 kör vi halva systemet i egen regi. I december i år är det dags att ta steget fullt ut och köra hela systemet. Därför söker vi lokförare som vill vara med och förverkliga vår vision.

Sandahls historia är som åkeri. Vår framtid är att erbjuda marknaden fossilfria dörr- dörr-transporter där vi kombinerar kunnandet vi har från vår historia med järnväg och tekniken i framtidens fossilfria lastbilar. I Sandahlsbolagen är lastbilschauffören i den fossilfria dragbilen inte din konkurrent utan din kollega. Du kommer ha kolleger på terminalerna också, eftersom vi opererar de flesta av de terminaler vi använder i egen regi. Tillsammans skapar vi den transportlösning marknaden efterfrågar allt mer: Dörr-dörr utan fossila utsläpp.

I vår trafik använder vi Traxx AC2-lok (BR185). Vi äger också 502 fyraxliga kombivagnar som används i trafiken. Traxx-loken innebär maximal klimatanpassning eftersom de återmatar ström vid bromsning. På så sätt sänks energiåtgången ytterligare.

Vi söker ett tjugotal lokförare som delar vår vision om fossilfria transporter. Vi söker denna gång förare som utgår från Umeå, Örebro, Falköping och Göteborg (och eventuellt Sundsvall). Vår nuvarande produktionslösning innebär omfattande ledighet på helgerna och i många fall också fina möjligheter till längre sammanhängande ledigheter i arbetsschemat. Vi söker eventuellt även ett litet antal förare på schema 8/6 (komprimerad tjänst) där bostadsorten har mindre betydelse. Vi står för eventuell komplettering av utbildning för aktuell loktyp.

Vi vill ta transportbranschen in i en fossilfri framtid för alla transportköpare. Vi hoppas att du tycker att den visionen känns lika spännande som vi gör. På Sandahlsbolagen blir du en del i en stor familj där vi gemensamt arbetar mot just den visionen. Själva tågverksamheten ligger i dotterbolagen Real Rail och Tågfrakt. De är mindre järnvägsföretag där du som förare kommer ha möjlighet att vara med att utveckla verksamhet och rutiner.

Den 16 december (T25) avgår det första tåget i den utökade egna regin. Kanske med dig vid spakarna?

Låter det spännande? Fyll i denna intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort.

Du kan också ringa, eller sms:a om du föredrar det, till:
Maria Wahlberg, Lokförarchef Real Rail: 0733-73 67 15
Thord Sandahl, VD Sandahlsbolagen: 0733-73 00 10

 


Sandahlsbolagen är en familjeägd koncern med Värnamo som bas. Koncernen omsätter drygt två miljarder kronor/år och har ca 700 anställda. Med 450 fordon är Sandahlsbolagen ett av Sveriges största åkeriföretag. Koncernen har ISO-certifikat 9001 (kvalitet) och 14001 (miljö). Bolagen i gruppen är medlemmar i arbetsgivarorganisationerna Transportföretagen och Tågföretagen och är därigenom anslutna till gällande kollektivavtal.

Relaterade inlägg

Ansökan lokförare till Real Rail

05 jul 2024

Är du lokförare och vill arbeta i ett företag som har bestämt sig för att leda utvecklingen mot fossilfria dörr-dörr-transporter? Kom då till oss på Sandahls!

Sök tjänsten som CE-chaufför hos Sandahls Logistik AB i Värnamo!

21 maj 2024

Vi söker efter engagerade och flexibla individer som vill arbeta med hållbarhet på sikt och ta del av utvecklingsmöjligheterna hos Sandahls Logistik AB i Värnamo.

Lönespecialist till vårt huvudkontor i Värnamo

13 maj 2024

Som lönespecialist vill vi att du är med bidrar till att Sandahls Logistik AB och Real Rail Sweden AB når sina övergripande mål genom att säkerställa en väl fungerande lönehantering.