Kontakta oss gärna

Sandahls Entreprenad bygger om Värnamo bangård

18 okt 2023

Trafikverket har beslutat att bygga om Värnamo bangård, dels för att öka bangårdens kapacitet, dels för att minska underhållskostnaderna. En stor del av bangården kommer att rustas upp eller bytas ut, bland annat med nya spår, växlar och kontaktledningar. Sandahls Entreprenad är med i arbetet med att uppgradera Värnamo bangård.

Omfattande markarbeten
Utförare av entreprenaden på Värnamo bangård är Strukton, som anlitat Sandahls Entreprenad för stora delar av arbetet. Bland annat kommer Sandahls att ansvara för markarbeten, samt att utföra kanalisationsarbeten som ska inrymma de stora mängder el- och signalkablar som behövs på området. Mikael Pålsson är projektledare på Sandahls:

– Vi fick uppdraget att utföra entreprenadarbeten på Värnamo bangård i början av 2023. Arbetena påbörjades för vår del i mars och kommer att pågå ända fram till dess att bangården är helt klar 2025.

Komplex miljö med höga säkerhetskrav
Att arbeta på en bangård är komplext och ställer höga krav på säkerheten. Tågtrafiken får inte störas, trafiken stoppas endast någon enstaka vecka.

– Sandahls Entreprenad har lång erfarenhet av arbeten med höga krav på säkerhet. Stora delar av vårt arbete sker nattetid när det går färre tåg, samtidigt innebär det sina utmaningar. Men vi har både rutiner och kompetens för denna typ av entreprenader, och allt sker med högt ställda säkerhetskrav för att skydda våra medarbetare, avslutar Mikael Pålsson.

Relaterade inlägg

Ledig tjänst: CE Chaufför på Sandahls Logistik AB med placering Umeå

09 apr 2024

Vi söker dig för tjänsten CE-chaufför till att köra spetsbyte Umeå – Sundsvall nattetid. Vill du arbeta med hållbarhet på sikt och växa tillsammans med Sandahls där vi alltid erbjuder utvecklingsmöjligheter? Är du en lagspelare, flexibel och noggrann? Då söker vi dig för tjänsten som CE chaufför på Sandahls Logistik AB med placering i Umeå […]

Sandahls Logistik AB i Skillingaryd söker CE-chaufförer med stationeringsort Jönköping

02 apr 2024

Vill du vara en del av vår hållbarhetssträvan och växa med oss på Sandahls Logistik AB? Vi söker engagerade och flexibla individer som vill arbeta med hållbarhet på lång sikt och ta del av utvecklingsmöjligheterna hos oss. Vi söker dig som: Har ett BECE-körkort Besitter en god attityd Kan kommunicera på svenska, både skriftligt och […]

Svenska Retursystem väljer Sandahls som logistikleverantör

08 feb 2024

DHL och Sandahls kommer att ansvara för Svenska Retursystems transporter inom Sverige med start den 1 maj. Det står klart efter en upphandling av retursystemets inrikestransporter.