Kontakta oss gärna

Sandahls lägger grunden för elbussdepå i Skövde

04 okt 2023

Samhället är inne i en omställningsperiod, där hållbarhet är en viktig parameter. I många fordons- och transportsammanhang innebär detta elektrifiering. I Skövde påbörjades i slutet av 2022 bygget av en ny elbussdepå. Sandahls Entreprenad har anlitats som utförare av de omfattande mark- och betongarbeten som lägger grunden för depån.

Hållbart fokus
I augusti 2022 fick Sandahls Entreprenad uppdraget att utföra mark- och betongarbeten på Skövdes nya elbussdepå Timboholm. Uppdragsgivare var Brixly AB, som utför entreprenaden på uppdrag av byggherren Kreativa Hus. I slutänden är det Västtrafik som är verksamhetsutövare och som kommer att nyttja den nya depån.

Hela fastigheten omfattar 48 000 m2, varav depåbyggnaden är på cirka 3200 m2. Här planeras initialt för 80 elbussar, men med möjlighet att senare addera ytterligare 20 fordon. Bussarna kommer att kunna laddas med egen solenergi, från 4200 m2 solceller på taket. Här kommer också att finnas ett batterilager för att effektutjämna nätet.

Komplext men lyckat projekt
Sandahls inledde markarbetena i slutet av 2022. Nu närmar sig arbetena sitt slut, och Sandahls kan se tillbaka på ett lyckat, men komplext projekt. Mikael Pålsson är projektledare på Sandahls:

  • Förra året hade en besvärlig vinter och vår, med stora mängder nederbörd. I projektet blev vattenmängderna ett betydande problem, där vi fick ändra arbetsmetoder för att komma vidare. Men nu är vi inne i slutfasen av projektet, och beräknas vara klara under våren 2024.

Skövdes nya elbussdepå Timboholm beräknas att tas i bruk i maj 2024. Det är en pionjäranläggning som markerar starten för en hållbar, elektrifierad kollektivtrafik i Skövde.

Relaterade inlägg

Ledig tjänst: CE Chaufför på Sandahls Logistik AB med placering Umeå

09 apr 2024

Vi söker dig för tjänsten CE-chaufför till att köra spetsbyte Umeå – Sundsvall nattetid. Vill du arbeta med hållbarhet på sikt och växa tillsammans med Sandahls där vi alltid erbjuder utvecklingsmöjligheter? Är du en lagspelare, flexibel och noggrann? Då söker vi dig för tjänsten som CE chaufför på Sandahls Logistik AB med placering i Umeå […]

Sandahls Logistik AB i Skillingaryd söker CE-chaufförer med stationeringsort Jönköping

02 apr 2024

Vill du vara en del av vår hållbarhetssträvan och växa med oss på Sandahls Logistik AB? Vi söker engagerade och flexibla individer som vill arbeta med hållbarhet på lång sikt och ta del av utvecklingsmöjligheterna hos oss. Vi söker dig som: Har ett BECE-körkort Besitter en god attityd Kan kommunicera på svenska, både skriftligt och […]

Svenska Retursystem väljer Sandahls som logistikleverantör

08 feb 2024

DHL och Sandahls kommer att ansvara för Svenska Retursystems transporter inom Sverige med start den 1 maj. Det står klart efter en upphandling av retursystemets inrikestransporter.